Nu aan het lezen
Agenda 2021

Agenda 2021

Een heleboel evenementen zijn geannuleerd of aangepast vanwege Covid-19. Een aantal festivals gaat gelukkig door, maar wel in een geheel andere vorm dan we gewend zijn. Bekijk op deze pagina een overzicht met actuele evenementen.

Movies that Matter Festival | 16 t/m 25 april

Het Movies that Matter Festival opent ogen voor mensenrechten door het vertonen van films en het stimuleren van vertoningen van films over mensenrechten.

Het festival vindt dit jaar van 16 t/m 25 april 2021 online plaats, met 30 nationale en internationale premières en een breed scala aan verdiepingsprogramma’s.

>> Bekijk het programma en meer info op moviesthatmatter.nl

Online concert: Brahms’ Ein deutsches Requiem | 22 april

In een unieke samenwerking bundelen De Nationale Opera en Het Concertgebouw voor het eerst hun krachten in dit online concert. Geniet thuis en laat je betoveren door Brahms’ aangrijpende en levendige Ein deutsches Requiem.

Op donderdagavond 22 april om 20:30 uur kun je genieten van dit online concert.

>> Meer info en kaartverkoop via concertgebouw.nl

Popquiz Top2000 | Tweewekelijks (volgende editie: 7 mei)

Ook in 2021 presenteert Leo Blokhuis elke 2 weken een popquiz om 20:30 uur in het Top 2000 Online Café. Meedoen is simpel en hartstikke gratis! De popprofessor stelt vragen aan de hand van videoclips, foto’s en geluidsfragmenten.

Hoe speel je mee? Ga op de dag van de quiz iets voor 20:30 uur naar top2000onlinecafe.nl, betreed het online café via ‘vrij verkennen’ en klik op de link naar de quiz. Het is aan te raden de quiz te spelen op desktop of laptop.

>> De volgende editie is op 7 mei, kijk ook op Facebook

Bruno Taut | t/m 31 mei

De tentoonstelling Bruno Taut: de fantasie voorbij, in Museum Het Schip, bezoek je nu met een digitale, inter­actieve privérondleiding (toegang vanaf €15,-). Via WhatsApp, Skype of Facetime neemt een van de museumgidsen je mee langs het werk van de Duitse architect en stedenbouwkundige Bruno Taut, bekend van gekleurde wijken als Das Bunte Magdeburg. Je ziet er onder andere originele tekeningen en bruiklenen uit het buitenland, zoals een maquette van het Glashaus Pavillon.

>> Kijk voor meer info op hetschip.nl

The 5 Minute Apocalypse | t/m 20 september

De buitenkant van de Oude Kerk in Amsterdam is de enige plek waar mensen (tijdens de restauratie van de toren) nog iets nieuws en iets ouds kunnen zien. De Berlijnse kunstenaar Dennis Rudolph heeft een nieuw werk voor de buitenzijde van de kerktoren gemaakt: The 5 Minute Apocalypse. Het schilderij op de toren komt via je telefoon of tablet tot leven. Hiervoor dien je wel een app te downloaden.

>> Kijk op oudekerk.nl voor meer info over dit kunstwerk.

Doorlopende online events

Concertstreams Nederlands Philharmonisch Orkest en Nederlands Kamerorkest

De komende weken presenteren het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest maar liefst drie concertstreams vanuit het Koninklijk Concertgebouw.

>> Meer info op orkest.nl

Volkssterrenwacht kijkavonden | elke vrijdag

Bij de Volkssterrenwacht Bussloo kun je elke week op vrijdagavond terecht voor een kijkavond. Vanwege de coronamaatrdegelen kun je deze vanuit huis bijwonen.

>> Bekijk en programma en de streams via youtube.com/Volkssterrenwacht

Oostpool stream | Elke vrijdag

Theater Oostpool brengt met Oostpool Stream live theater in je huiskamer. Nieuwe projecten, klassiekers, recente pareltjes uit ons eigen repertoire, maar ook voorstellingen van andere makers en gezelschappen uit het Oosten van Nederland. Elke vrijdagavond wordt om 20:15 uur een nieuwe voorstelling gebracht.

>> Bekijk het programma en bestel je tickets op de site.

Nationale Opera & Ballet online

Het online seizoen van Nationale Opera & Ballet is begonnen! Bekijk volledige registraties van diverse voorstellingen via de website. Voor sommige registraties moet betaald worden, maar er staan ook twee gratis voorstellingen op de site.

>> Bekijk het overzicht op operaballet.nl/online

Avondklokconcerten | Dagelijks

Het Koninklijk Concertgebouworkest zal zolang de avondklok van kracht is, iedere avond om 21:00 een kort concert met kamermuziek via Instragram Live streamen. Met de Instagramconcertjes, onder het motto Stay in, stay tuned wil het orkest troost bieden. De musici houden zich uiteraard aan de avondklok, de muziek wordt dan ook overdag gespeeld en opgenomen.

>> De concerten zijn te volgen via Instagram.com/Concertgebouworkest

NPO 2 Extra

De NPO biedt sinds dinsdag 1 december 2020 tijdelijk een ‘vierde zender’. Nieuwe en bestaande producties komen onder de noemer NPO Cultuur samen op NPO 2 Extra. Op NPO 2 Extra is elke avond rond 19:15 uur een cabaretvoorstelling te zien. Ook worden dagelijks theatervoorstellingen, concerten en afleveringen van Volle Zalen uitgezonden.

>> De zender is voor iedereen online beschikbaar via de NPO-app en NPO.nl, en de komende maanden ook via het kabelnetwerk van de meeste grote tv-aanbieders.

Bekijk reacties (0)

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerda Dina © Marloes Wardenier 2020

Scroll naar boven