Now Reading
Agenda 2021

Agenda 2021

Een heleboel evenementen zijn geannuleerd, verplaats of aangepast vanwege Covid-19. Een aantal festivals gaat door, maar wel in een geheel andere vorm dan we gewend zijn. Bekijk op deze pagina een overzicht met actuele evenementen.

Weer op pad

De coronaregels zijn versoepeld. Toch moet de 1,5 afstand nog steeds gehandhaafd worden en is voor toegang to sommigen evenementen ene negatieve testuitslag of vaccinatiebewijs nodig. Dit werkt allemaal met de CoronaCheck-app.

  • In de CoronaCheck-app kun je vanaf 23 juni 2021 je vaccinatiebewijs aanmaken, waarmee je naar binnen kunt bij evenementen. Vanaf 1 juli kan de app ook worden gebruikt om Europese reisbewijzen te maken. Hoe dit allemaal werkt lees je op de site van de NOS.
  • Een heleboel mensen zijn nog niet volledig gevaccineerd, dus die moeten voor sommigen elementen nog testen voor toegang. De test uitslag wordt tevens in de CoronaCheck-app geladen. De QR code wordt dan bij de ingang van het evenement gescand. Zoals bij de wedstrijden van het Nederlands elftal in Amsterdam tijdens het EK in 2021. Kijk op testenvoortoegang.org voor meer informatie.

The 5 Minute Apocalypse | t/m 20 september

De buitenkant van de Oude Kerk in Amsterdam is de enige plek waar mensen (tijdens de restauratie van de toren) nog iets nieuws en iets ouds kunnen zien. De Berlijnse kunstenaar Dennis Rudolph heeft een nieuw werk voor de buitenzijde van de kerktoren gemaakt: The 5 Minute Apocalypse. Het schilderij op de toren komt via je telefoon of tablet tot leven. Hiervoor dien je wel een app te downloaden.

>> Kijk op oudekerk.nl voor meer info over dit kunstwerk.

Doorlopende online events

Volkssterrenwacht kijkavonden | elke vrijdag

Bij de Volkssterrenwacht Bussloo kun je elke week op vrijdagavond terecht voor een kijkavond. Vanwege de coronamaatrdegelen kun je deze vanuit huis bijwonen.

>> Bekijk en programma en de streams via youtube.com/Volkssterrenwacht

Oostpool stream | Elke vrijdag

Theater Oostpool brengt met Oostpool Stream live theater in je huiskamer. Nieuwe projecten, klassiekers, recente pareltjes uit ons eigen repertoire, maar ook voorstellingen van andere makers en gezelschappen uit het Oosten van Nederland. Elke vrijdagavond wordt om 20:15 uur een nieuwe voorstelling gebracht.

>> Bekijk het programma en bestel je tickets op de site.

Nationale Opera & Ballet online

Het online seizoen van Nationale Opera & Ballet is begonnen! Bekijk volledige registraties van diverse voorstellingen via de website. Voor sommige registraties moet betaald worden, maar er staan ook twee gratis voorstellingen op de site.

>> Bekijk het overzicht op operaballet.nl/online

NPO 2 Extra

De NPO biedt sinds dinsdag 1 december 2020 tijdelijk een ‘vierde zender’. Nieuwe en bestaande producties komen onder de noemer NPO Cultuur samen op NPO 2 Extra. Op NPO 2 Extra is elke avond rond 19:15 uur een cabaretvoorstelling te zien. Ook worden dagelijks theatervoorstellingen, concerten en afleveringen van Volle Zalen uitgezonden.

>> De zender is voor iedereen online beschikbaar via de NPO-app en NPO.nl, en de komende maanden ook via het kabelnetwerk van de meeste grote tv-aanbieders.

Gerda Dina © Marloes Wardenier 2020

Scroll To Top