Now Reading
Blijf in contact

Blijf in contact

Social distancing betekent niet dat we geen contact kunnen onderhouden met familie en vrienden. Naast de gewone telefoon, tekstberichten via sms of WhatsApp zijn er ook mogelijkheden om te videobellen met je mobiele telefoon, tablet of computer. 

Standaard apps

  • Als je een Apple iPhone hebt kun je FaceTime gebruiken. Deze app zit al standaard op je je telefoon en je kunt video-bellen met mensen uit je contactenlijst. Je kunt er alleen andere iPhone gebruikers mee contacten. Facetime kun je ook gebruiken op de iPad en MacBook.
  • Datzelfde geldt voor Android gebruikers (het Google besturingssysteem op onder andere Samsung telefoons); daar staat de DUO app al standaard op en werkt hetzelfde als Facetime. 

Andere apps

  • WhatsApp is een smartphone app die al heel veel mensen gebruiken om 1-op-1 te chatten of met een hele groep. Maar je kunt er ook mee videobellen. Een hele handige uitleg daarover staat op seniorweb.nl/tip/videobellen-met-whatsapp
  • Skype bestaat al heel lang en heeft apps voor zowel smartphone, tablet als computer.  Videobellen kan alleen met personen die ook een Skype-account hebben. Voor Skype moet je dus een account aanmaken of je kunt je Microsoft account gebruiken (bijvoorbeeld die van Outlook). Heel veel informatie over Skype (hoe te gebruiken) staat hier: seniorweb.nl/onderwerp/skype

(Ook een mogelijkheid om contact te onderhouden is Femly. Deze app is speciaal bedoeld voor mantelzorgers.)

Gerda Dina © Marloes Wardenier 2020

Scroll To Top