Now Reading
Fit blijven (binnen)

Fit blijven (binnen)

Binnen fit blijven

Vanwege het coronamaatregelen zijn de sportscholen gesloten. Maar thuis kun je altijd nog wat beweging pakken om binnen fit te blijven. Zeker nu tijdens de winter wel fijn!

Nog steeds moeten we vanwege het coronavirus zoveel mogelijk goed opletten en 1,5 meter afstand houden. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je stil moet blijven zitten.

Beweging is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook je geest. Daarnaast helpt het ook nog je gezondheid te verbeteren!

Binnen sporten

 • Of kijk eens bij de thuis-workouts van Optimavita, ook geschikt voor beginners optimavita.nl/workouts/. Hieronder een video van een workout van 30 minuten:
 • Bekijk video’s met spier- en botversterkende oefeningen van Allesoversport.nl op hun YouTube kanaal. Voor sommige oefeningen heb je wel accessoires nodig.
 • Op het kanaal van Golden Sports staan een aantal fijne en korte thuisoefeningen.
 • Op het kanaal Blogilates staan prettige en rustgevende work-outs. Deze helpen je op een aangename manier energie te krijgen en om de basics van het thuis trainen onder de knie te krijgen.
 • Bij AT5 kun je dagelijks om 17:00 uur kijken naar Amsterdam blijf fit! Fysiotherapeut Iris Fresen toont samen met presentator Pieter Hulst en ‘Super Granny’ Ina Koolhaas hoe je met alledaagse voorwerpen simpele oefeningen kan doen om fit te blijven. Alle uitzendingen zijn ook online terug te zien.

Apps om binnen fit te blijven

 • De 7 Minute Workout is wereldwijd heel populair. Er zijn verschillende apps die intensieve sessies aanbieden die 7 minuten duren. Je kunt zelf kiezen welk deel van je lichaam je wilt trainen. Zoek in je App Store of Play Store op ‘7 minute workout’ en je krijgt verschillende resultaten. 
 • In de gratis versie van de app Dagelijkse trainingen kies je eerst je gewenste training (buik, armen, billen, benen, cardio of full-body). Daarna kies je uit een training van 5, 8 of 10 minuten. Voor full-body is de keuze: 10, 20 of 30 minuten. (Download voor iOS en Android.)
 • In het gratis gedeelte van de app Virtuagym Fitness kun je losse activiteiten en fitnessoefeningen vinden. Voor extra uitleg kun je bij elke oefening ook de instructie lezen. (Download voor iOS en Android).
 • In het gratis gedeelte van de Freeletics-app zijn onder ‘Explore’ video’s van diverse losse oefeningen te vinden. Voordat je begint kun je een filmpje bekijken waarin de beweging wordt voorgedaan en er extra uitleg in beeld verschijnt. Als je vervolgens zelf de oefening start verschijnt er een timer in beeld. (Download voor iOS en Android)

Yoga

 • Een laagdrempelige manier van yoga is stoelyoga. Zittend kun je nek, schouders en rug stretchen en tegelijkertijd ontspannen. Maak kennis met deze vorm van yoga met deze introductievideo. Meer lessen zijn hier te vinden.
 • Een goede yogales voor beginners kun je hieronder vinden:

Buiten bewegen?

 • Liever wandelen of fietsen? Of zelfs zwemmen? Bekijk een uitgebreid overzicht met al onze tips om buiten fit te blijven.

Gerda Dina © Marloes Wardenier 2020

Scroll To Top