Binnen

Tips tegen verveling
tijdens de Corona Crisis

Waarom Gerda Dina?

Gerda was mijn oma. En eigenlijk heette ze Gerda Dina. Niet dat ze dat zo’n hele mooie naam vond (en niemand noemde haar ook zo), maar dat was nou eenmaal zo als je in 1932 geboren was.

Mijn oma was vreselijk lief en stond altijd voor iedereen klaar; ook voor ouderen. Ik kan me nog goed herinneren dat ik samen met mijn oma de plantjes ging water geven in een verzorgingstehuis. Mijn oma die andere oma’s en opa’s hielp. En die ouderen vonden het maar wat leuk dat die energieke Gerda haar kleindochter meenam.

Gerda deed eigenlijk altijd al vrijwilligerswerk. Of hielp mensen, ook haar familie en vrienden. Zo ging ze jarenlang elke maandag langs bij een vriendin om een dobbelspelletje te doen. Puur voor de gezelligheid en er te zijn. En voor vriendin Nannie was het iets waar ze zich wekelijks op verheugde.

Helaas is mijn oma er niet meer. Haar grote hart hield er mee op. Maar we kunnen allemaal iets leren van de onvoorwaardelijke liefde die Gerda uitstraalde en daarmee klaar stond voor iedereen.

Over deze site

Mijn oma heeft mij ook geïnspireerd (net als mijn vader Henk) om vrijwilligerswerk te doen en zo andere mensen die het nodig hebben te helpen.

Zo heb ik kinderen met een taalachterstand voorgelezen, vluchtelingen in een noodopvang geholpen (en ook met ze naar het museum geweest), pakketten ingepakt bij de Voedselbank, bij het taalcafé gekletst met een heleboel leuke mensen en ik loop nu al een hele tijd rond bij een verzorgingstehuis als vrijwilliger.

Juist mensen die nu kwetsbaar zijn, waaronder ouderen, kunnen in deze tijd wel wat extra aandacht van ons krijgen. En daarom heb ik deze website gemaakt. Met tips tegen verveling – want lang leve het internet; er is heel veel moois te vinden en te doen!

Marloes Wardenier

Amsterdam

 

 

 

Tips
Voor Film & Documentaire liefhebbers
Voor Wielerfans
Video’s over Nederland
Fit blijven (buiten: wandelen en fietsen)
Om te Lezen & te leren..
Voor liefhebbers van spelletjes
Pasen
Binnen fit blijven
Fit blijven (binnen)