Now Reading
Video’s over Nederland

Video’s over Nederland

Weten we het nog; hoe het eruit zag tijdens de lockdown in Nederland in de lente? Vanaf het begin van de coronamaatregelen dit voorjaar zijn er video’s gemaakt die de impact daarvan laten zien. Lege straten en legen pleinen in de steden, rust op de snelwegen. Hier een overzicht met video’s.

Amsterdam Ghost City

Regisseur Dick Maas (o.a. bekend van de films De Lift, Amsterdamned en Flodder), maakte deze beelden van Amsterdam om 19:00 uur ‘s avonds tijdens de coronacrisis. Hij begon op de Utrechtsestraat en eindigde op de Dam. Dit is Amsterdam Ghost City. 

Amsterdam 2020

Fotograaf Kadir van Lohuizen maakte een film van een verstild Amsterdam. Niet alleen een hommage aan Amsterdam, maar ook aan fotograaf Ed van der Elsken, die in 1983 hetzelfde deed met zijn beroemde film My Amsterdam.

Rotterdam

Deze film is o.a. gemaakt vanuit een auto in de lege straten van Rotterdam. De maker (Ozturk Video) heeft als geboren Rotterdammer de stad nooit zo leeg en stil meegemaakt.

Hoe Nederland stilviel door corona

Verlaten straten, lege stations en hotspots zonder toeristen. Door de coronacrisis valt Nederland stil. De NOS ging met een drone op pad, vlieg met ze mee over bekende plekken in het land en ervaar de leegte.

Utrecht in tijden van Corona

Een land waar het bij aankomst stil is. Een stad die bijna verlaten is. Onwerkelijke beelden die opgeslagen worden in ons collectieve geheugen.

Zo viel Limburg stil tijdens corona

Met een drone vloog dagblad De Limburger over de provincie en maakte deze indrukwekkende beelden.

Lege straten in Zwolle

De stad is stil. De markt is leeg. De straten zijn verlaten. De stad, ze komt er bovenop. De vlag zal fier omhooggaan. Samen gaan we moedig voorwaarts. Een video gemaakt tijdens de Corona periode door 3 Zwollenaren.

Gerda Dina © Marloes Wardenier 2020

Scroll To Top