Now Reading
Voor Reisliefhebbers

Voor Reisliefhebbers

Voor de reislustigen heeft het coronavirus enorm veel impact gehad. En dat heeft het nu nog steeds. Voor de mensen die het reizen (ver weg of dichtbij) missen op deze pagina wat mooie tips.

Treinreizen

  • Rail Away is een televisieprogramma over markante spoorlijnen wereldwijd. Elke aflevering wordt een traject langs een aantal bijzondere locaties afgelegd, waarbij de trein de leidraad is. Bekijk alle afleveringen via de website.

Nederland

  • In Floortje blijft hier gaat Floortje Dessing op zoek naar inspirerende verhalen over veerkracht en zelfredzaamheid in Nederland, juist nu tijdens de coronacrisis. De serie is sinds 2 april op NPO1 te zien en de afleveringen zijn bovendien online terug te bekijken.

Europa

  • Je kunt alle oude afleveringen van In Europa online terugkijken. Geert Mak leidt je in 35 afleveringen door de geschiedenis van de twintigste eeuw. De afleveringen staan in omgekeerde volgorde op de website. Ook zijn er nieuwe afleveringen gemaak (in 2019), deze zijn eveneens terug te zien via de site.
  • In ‘We zijn er bijna’ reist Martine van Os elk jaar met een groep kampeerders mee (die met caravans en campers reizen) en doet verslag van hun belevenissen. Bekijk de trips en ook alle afleveringen terug via de website.

China

Ruben Terlou (fotograaf en documentairemaker) reisde voor de VPRO al een paar keer door China om het land en inwoners te portretteren. Dit resulteerde in de volgende prachtige programma’s:

Overal

  • In Floortje naar het einde van de wereld bezoekt Floortje Dessing mensen die aan het einde van de wereld wonen; vanuit passie, vanuit overtuiging of simpelweg omdat ze hun hart volgen. Bekijk de afleveringen online terug.
  • In Erica op Reis reist Erica Terpstra de wereld rond. Ze laat zich met verwondering onderdompelen in de culturele gebruiken en rituelen van andere landen. Bekijk de afleveringen en meer via de website.
  • Het internationale programma Metropolis laat de wereld zien door de ogen van lokale journalisten, die in hun eigen stad of land op zoek gaan naar antwoorden op universele vragen en thema’s. Presentator Stef Biemans leidt iedere aflevering op eigen wijze in en introduceert de lokale reporters. Het programma is sinds 2020 weer terug. Bekijk meer info op de site of alle afleveringen.

Gerda Dina © Marloes Wardenier 2020

Scroll To Top